зд

Обемот на примена и предностите на производот на електричните инвалидски колички

На пазарот има многу видови на инвалидски колички, кои според материјалот може да се поделат на алуминиумска легура, лесен материјал и челик.На пример, според видот, може да се подели на обични инвалидски колички и специјални инвалидски колички.Специјалните инвалидски колички може да се поделат на: серии за рекреативни спортски инвалидски колички, серии на електронски инвалидски колички, серија на инвалидски колички од страна на седиштата, серии на стоечки колички итн. Обична инвалидска количка: главно составена од рамка за инвалидска количка, тркала, сопирачки и други уреди.Опсег на примена: попреченост на долните екстремитети, хемиплегија, параплегија под градите и постари лица со ограничена подвижност.Карактеристики: Пациентот може да управува со фиксниот потпирач за рака или со отстранлив потпирач за рака.Фиксираниот или отстранлив потпирач за нозе може да се носи или преклопува кога не се користи.Според различни модели и цени, може да се подели на: тврдо седиште, меко седиште, пневматска гума или солидна гума, меѓу кои: поевтини се инвалидските колички со фиксни потпирачи за раце и фиксирани педали.Инвалидска количка од посебен тип: главно затоа што има релативно комплетни функции.Не се користи само како алатка за мобилност за лицата со посебни потреби и лицата со посебни потреби, туку има и други функции.Опсег на примена на лежечките колички со висок грб: Високи параплегици и карактеристики на постари, изнемоштени и болни: 1. Потпирачот за грб на лежечката инвалидска количка е висок колку главата на патникот, со отстранливи потпирачи за раце и педали за вртење.Педалите може да се креваат и спуштаат и да се ротираат за 90 степени, а горниот држач може да се прилагоди во хоризонтална положба.2. Аголот на потпирачот за грб може да се прилагоди во делови или произволно да се прилагоди на ниво без пресеци (еквивалентно на кревет).Корисникот може да се одмора на инвалидска количка.Наслонот за глава е исто така отстранлив.

Опсег на примена на електрични инвалидски колички: за лица со висока параплегија или хемиплегија, но кои имаат способност да управуваат со една рака.Се врти и може да се користи и внатре и на отворено.Цената е повисока.Инвалидска количка во тоалет Опсег на примена: За инвалиди и стари лица кои не можат сами да одат во тоалет.Тоалетна инвалидска количка: Поделена е на мала тоалетна количка со тркала и инвалидска количка со тоалет, која може да се избере според приликата на употреба.Спортските инвалидски колички се користат за спортски инвалидски колички: ги користат инвалиди за спортски активности и се поделени во две категории: игри со топка и трки.Дизајнот е посебен, а употребените материјали се главно алуминиумска легура или лесни материјали, кои се силни и лесни.Инвалидска количка за стоечка помош Инвалидска количка за стоење: Тоа е инвалидска количка со двојна намена за стоење и седење.Се користи за пациенти со параплегија или церебрална парализа за извршување на обука за стоење.Преку тренинг: една од нив е да се спречат пациентите од остеопороза, да се промовира циркулацијата на крвта и да се зајакне тренингот за мускулна сила.Втората е дека е погодно за пациентите да земаат работи.Опсег на примена: параплегични пациенти, пациенти со церебрална парализа.

 

предности на производот:

1. Широка публика.Во споредба со традиционалните инвалидски колички, моќните функции на електричните инвалидски колички не се погодни само за постари и изнемоштени лица, туку се погодни и за пациенти со тешки инвалиди.Стабилноста, долготрајната моќност и прилагодливоста на брзината се уникатните предности на електричните инвалидски колички.

2. Практично.Традиционалните рачни инвалидски колички мора да се туркаат и влечат со човечка сила.Ако нема кој да се грижи за нив, треба сами да ги туркаат ролерите.Електричните инвалидски колички се различни.Сè додека се целосно наполнети, може да се ракува лесно без друштво на членовите на семејството во секое време.

3. Заштита на животната средина.Електричните инвалидски колички се напојуваат со електрична енергија и се поеколошки.

4. Безбедност.Технологијата на производство на електрични инвалидски колички станува се позрела, а опремата за сопирање на каросеријата може масовно да се произведува само откако ќе поминат повеќе тестови од професионалци.Шансата да се изгуби контролата над електричната инвалидска количка е близу нула.

5. Користете електрични инвалидски колички за да ја подобрите способноста за грижа за себе.Со електрична инвалидска количка, можете да размислите за секојдневните активности како што се купување намирници, готвење, вентилација итн., што во основа може да ги направи едно лице + електрична инвалидска количка.

 


Време на објавување: Мар-08-2023